Waarom massief houten tuinmeubelen het betere alternatief zijn!

Tuinsetje

Als je op zoek bent naar nieuwe tuinmeubelen, moet je eens kijken naar massief houten meubelen, want dit materiaal is niet alleen bijzonder robuust en duurzaam, maar draagt ​​ook bij aan een unieke uitstraling in de tuin. De belangrijkste voordelen van massief houten meubelen voor de tuin worden hieronder besproken:

Unieke optiek

Een houten tuinset kenmerkt zich onder andere door een unieke uitstraling, want massief houten meubelen zien er bijzonder hoogwaardig en elegant uit. Daarnaast hebben deze een unieke vezelstructuur, wat ook nog bijdraagt ​​aan de bijzondere uitstraling. Op het eerste gezicht zie je ook dat dit tuinmeubelen van hoge waarde zijn.

Antistatisch werken

Kortom, massief houten tuinmeubelen hebben een bijna antistatisch effect. Hierdoor zijn stof en klein vuil nauwelijks zichtbaar op het meubel. Aan de andere kant is dergelijke vervuiling veel sneller zichtbaar op tuinmeubelen van andere materialen zoals metaal of kunststof. Uiteraard draagt ​​dit automatisch ook bij aan een slechte optiek.

Makkelijker te verzorgen dan verwacht

Verder kenmerken massief houten meubelen voor de tuin zich doordat ze relatief gemakkelijk te onderhouden zijn. Dit is in tegenspraak met het idee van veel mensen dat houten meubelen veel zorg nodig hebben: het massief hout is extreem stabiel en heeft daarom meestal maar één keer per jaar onderhoud nodig. Dit betekent dat het meubel een keer grondig moet worden gewassen en vervolgens moet worden bedekt met een geschikte beschermende lak.

Bijzonder robuust

Daarnaast worden tuinmeubelen van massief hout natuurlijk ook gekenmerkt door het feit dat ze bijzonder robuust zijn. Het is immers massief hout, dat zeer zware belastingen kan weerstaan. Omdat massief houten tuinmeubelen zo robuust zijn, kunnen ze ’s winters gemakkelijk in de tuin blijven staan. Vocht en kou kunnen het massief hout niet aantasten, zolang het regelmatig wordt verzorgd.

Past zich perfect aan de tuin aan

Een van de grootste voordelen van massief houten tuinmeubelen is dat ze zich perfect aanpassen aan de tuin. Dit komt doordat ze door het massieve hout een natuurlijke uitstraling hebben. De bijbehorende tuinmeubelen lijken dus perfect geïntegreerd. Bij tuinmeubelen van kunststof of metaal is dit niet het geval.

Lange levensduur

Tuinmeubelen van massief hout worden ook gekenmerkt door een lange levensduur. Door de hoge dichtheid van het hout kan massief hout namelijk niet gemakkelijk worden aangetast door omgevingsinvloeden zoals vocht – zeker niet als er een vernis op zit. Met de juiste zorg gaan massief houten meubelen voor in de tuin vele jaren mee.

Duurzamer dan andere materialen

Last but not least scoren massief houten meubelen voor de tuin ook punten omdat het beduidend duurzamer is dan andere materialen. Dit komt voornamelijk door het feit dat hout een hulpbron is die steeds weer groeit. Materialen als plastic zijn daarentegen veel schadelijker voor het milieu.

Waarom massief houten tuinmeubelen het betere alternatief zijn!
Schuiven naar boven