Waarom een ​​corporate website nog zo belangrijk is in tijden van social media

Wordpress

Bijna elk bedrijf is inmiddels ook vertegenwoordigd op social media. Maar dat betekent niet dat de klassieke bedrijfswebsite overbodig is geworden – integendeel. Maar het is wel belangrijk om de juiste website te laten maken. Bijvoorbeeld een wordpress website laten maken, kan een geode oplossing zijn.

Het lijdt geen twijfel dat professionele online marketing tegenwoordig ook aanwezig is op sociale media. Alleen al in Duitsland deed volgens een onderzoek van het Duitse Instituut voor Marketing (DIM) in 2018 bijna 79% van de bedrijven aan socialmediamarketing. Er zijn tal van redenen om aan sociale media deel te nemen: de eenvoudige mogelijkheid tot interactie, het potentiële bereik, de eenvoudig te begrijpen toepassing en nog veel meer maken sociale media al lang tot een onmisbaar hulpmiddel in de communicatiemix van bedrijven. In het verleden zijn uitspraken gedaan dat een aparte corporate website niet meer nodig is gezien de voordelen van social media. Het runnen van een eigen website is veel complexer en duurder dan het runnen van een bijbehorend social media profiel. Tot op zekere hoogte is dat natuurlijk waar, maar we denken nog steeds: social media ja, maar alleen als aanvulling op je eigen bedrijfswebsite. Kunnen sociale media bedrijfswebsites vervangen?

Niet alles wat blinkt is goud – ook niet op sociale media. Hier zijn slechts een paar redenen waarom bedrijfswebsites in de toekomst nog steeds bestaansrecht hebben, ondanks sociale media: eigen media? Niet in alle opzichten Alle communicatiekanalen van een bedrijf waarover het volledige controle heeft, worden eigendomsmedia genoemd. Naast de corporate website worden ook uw eigen social media-optredens als eigen media beschouwd, maar een controleverlies buiten uw eigen profiel is onvermijdelijk. Op hun eigen website is de controlekracht in ieder geval 100%.

Meer grenzen dan vrijheid

Elk platform is anders gestructureerd. Vergelijk Twitter maar met Instagram of Facebook met YouTube. Als u uw bedrijf in de sociale media-omgeving wilt plaatsen, heeft u geen andere keuze dan uzelf te onderwerpen aan individuele kanaalspecifieke voorwaarden en uw inhoud daarop aan te passen. Qua vormgeving heb je met je corporate website beduidend meer vrijheid en dus veel meer mogelijkheden.

Niet iedereen is actief op het sociale web

Ja, ook vandaag de dag zijn er nog mensen en dus bepaalde doelgroepen die het fenomeen social media volledig ontlopen of in ieder geval niet overal geregistreerd staan. Via social media zijn veel klanten te bereiken, maar lang niet allemaal. Dus waarom bereik weggeven zonder een corporate website? De situatie is anders bij een bedrijfswebsite: elke online gebruiker heeft er onbeperkt toegang toe, zolang zijn internetadres bekend is en de inhoud goed is voorbereid voor zoekmachines.

Sociale netwerken: geweldig vandaag, morgen flop

Herinner je je MySpace nog? Was in 2006 het sociale netwerk met 100 miljoen gebruikers nog het populairste sociale netwerk, tegenwoordig is MySpace in de vergetelheid geraakt. Dus wie weet waar bijvoorbeeld Instagram of Facebook over een paar jaar staat? Het is een bekend feit dat de concurrentie nooit slaapt. Terwijl je Instagram-aanwezigheid langzaam maar zeker achterhaald zou zijn in het geval van een gebruikersinzinking, blijft de corporate website praktisch onaangetast door de problemen van andere websites.

De ene verandering volgt de andere – niet bij uw bedrijfswebsite Lange tijd klagen gebruikers dat er steeds meer commerciële inhoud in de Facebook-nieuwsfeed verschijnt. Begin 2018 accepteerde het sociale netwerk deze kritiek en veranderde het zijn algoritme. Als gevolg hiervan investeerden bedrijven veel geld om überhaupt gezien te worden. Dergelijke veranderingen in het algoritme zijn niet meer nieuw in de sociale media-omgeving. Voor commerciële gebruikers kunnen dergelijke wijzigingen de vorige socialmediastrategie onbruikbaar maken. Bij uw eigen corporate website bestaat dit probleem niet.

Actuele, actuelere, sociale media

Social media leven van up to date. Zelfs als uw berichten de gebruiker bereiken, betekent dat niet dat ze altijd de hoeveelheid inhoud opmerken. Bovendien geldt hier helaas de regel: wat vandaag wordt gepubliceerd, is morgen waarschijnlijk al vergeten. Op de corporate website daarentegen kan informatie permanent en prominent beschikbaar worden gesteld.

Soms moet het meer zijn

Als je op zoek bent naar specifieke informatie over een onderwerp, dan wil je er alles over weten. Social media is een goede manier om kleine stukjes informatie naar geïnteresseerden te ‘gooien’, maar de corporate website is nog steeds de plek waar (potentiële) klanten het beste gedetailleerde informatie kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan Twitter, waar een bericht de limiet van 280 tekens niet mag overschrijden: alle informatie die de klant zoekt in één tweet samenvatten? Onmogelijk.

Als je op zoek bent naar specifieke informatie over een onderwerp, dan wil je er alles over weten. Social media is een goede manier om kleine stukjes informatie naar geïnteresseerden te ‘gooien’, maar de corporate website is nog steeds de plek waar (potentiële) klanten het beste gedetailleerde informatie kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan Twitter, waar een bericht de limiet van 280 tekens niet mag overschrijden: alle informatie die de klant zoekt in één tweet samenvatten? Onmogelijk.

Stel je voor dat je op het sociale web surft, een interessant bedrijf tegenkomt en er meer over wilt weten op de corporate website. Maar je moet je realiseren: er is geen officiële online aanwezigheid behalve de sociale mediakanalen. Voor gebruikers kan dit vragen oproepen over de ernst en professionaliteit van het bedrijf. Ondanks de genoemde restricties is en blijft social media een belangrijk onderdeel van de marketingmix van een bedrijf – maar alleen als aanvulling op de corporate website. Bovenstaande redenen hebben duidelijk gemaakt waarom uw eigen website altijd het middelpunt van uw online communicatie moet zijn.

Waarom een ​​corporate website nog zo belangrijk is in tijden van social media
Schuiven naar boven