Waar te gaan in Corsica – Noord- of Zuid-Corsica?

Stad

Voor mijn eerste vakantie op Corsica vroeg ik me af waar ik heen moet op Corsica, waar zijn de mooiste plekjes in Noord- of Zuid-Corsica?

Ik wilde zelfs de beste plek op Corsica kiezen om een ​​vakantie door te brengen die toerisme, wandelen en droomstranden combineert! En nadat ik de kans heb gekregen om te gaan, kan ik bevestigen dat ik de juiste keuze heb gemaakt!

Om dit te doen, heb ik eerst de belangrijkste regio’s van Corsica en alle bestemmingen Corsica en hun toeristische attracties onderzocht. Daarna heb ik ze vergeleken om de mooiste plekjes in het zuiden en noorden van Corsica te kunnen kiezen.

Noord-Corsica of Zuid-Corsica?

Als we het over Corsica hebben, onderscheiden we de twee belangrijkste gebieden waaruit het bestaat: Noord-Corsica en Zuid-Corsica. Van reisforums en blogs begreep ik het volgende:

 • Noord-Corsica is wilder en beter beschermd tegen massatoerisme dan Zuid-Corsica.
 • Zuid-Corsica staat bekend om zijn prachtige stranden.

Maar alleen het onderscheid maken tussen Zuid-Corsica en Noord-Corsica is niet genoeg om de ideale plek voor uw vakantie te kiezen. Om verder te gaan, heb ik de belangrijkste en verschillende toeristische regio’s die deel uitmaken van Noord- en Zuid-Corsica in meer detail onderzocht:

 • Van Bastia tot Cap Corse
 • De Balagne
 • De westkust tussen Calvi en Ajaccio
 • De regio in het zuiden
 • Corsica-land

Waarom Zuid-Corsica?

Persoonlijk heb ik in Zuid-Corsica uiteindelijk besloten om mijn eerste vakantie op Corsica door te brengen. Deze regio komt overeen met het departement Corse-du-Sud (2A). Het heeft veel van de meest opvallende bezienswaardigheden van Corsica. En bovenal is er voor ieder wat wils. Toeristische bezoeken, hemelse stranden, prachtige natuurgebieden, natuurreservaten, duiken, adembenemende landschappen:

 • Bonifacio,
 • de prachtige stranden van Santa Giulia, Roccapina, Rondinara en Palonbaggia,
 • het Scandola-reservaat,
 • de stromen van Piana,
 • Alta Rocca,
 • de Bavella naalden,
 • de Lavezzi-eilanden.

Noord-Corsica voor een 2e verblijf in Corsica

Noord-Corsica met het departement Haute-Corse (2B) omvat de steden Bastia, Corte, Ile Rousse en Calvi. Het is een grote regio met veel mooie natuurlijke en toeristische attracties: Cap Corse, de Desert des Agriates, de meren van Monte Cinto, Bastani en Nino, de citadel van Calvi…

Noord-Corsica spreekt veel vakantiegangers aan omdat het ook prachtige natuurlijke landschappen biedt, maar ook prachtige stranden die wilder zijn dan in Zuid-Corsica (Tamarone Beach, Barcaggio Beach, Bodri Beach, Ghjunchitu Beach…). Om deze reden had ik besloten dit deel van Corsica te behouden voor een tweede en toekomstig verblijf. Roadtrip in Noord-Corsica.

Waar te gaan in Corsica – Noord- of Zuid-Corsica?
Schuiven naar boven