Tuinmeubelen

Tuinbank

Als u de zomer in de tuin of op het balkon wilt doorbrengen, moet u dienovereenkomstig zijn uitgerust. Want de lente lokt ons mensen al de frisse lucht in of het barbecueseizoen opent. En voor de perfecte sfeer, zodat het buiten echt gezellig wordt – heb je de juiste tuinmeubelen nodig.

Met moderne tuinmeubelen maakt u uw verblijf buiten echt gezellig en knus. Hoogwaardige tuinmeubelen zoals tafels, stoelen of design loungemeubels zijn meestal erg duur, dus het zou ook logisch zijn als ze lang meegaan en gemakkelijk te onderhouden zijn. Dan is er nog de grote vraag welk materiaal hier het beste is: hout, kunststof, polyrattan of aluminium en RVS. Er is echter geen algemeen antwoord op welke van deze materialen het beste voor u is, daarom een ​​vergelijking van alle gangbare materialen waaruit hoogwaardige tuinmeubelen worden gemaakt.

Tuinmeubelen van hout

Tuinmeubelen van hout – zorgen voor een rustieke gezelligheid en harmoniëren goed met houten terrassen en ook het natuurproduct hout past perfect in de uitstraling van de tuin. Bovendien is hout een zeer flexibel materiaal dat nauwkeurig kan worden verwerkt, wat resulteert in een verscheidenheid aan decoraties en vormen. Maar tuinmeubelen van dit materiaal hout maken niet alleen indruk met zijn design, maar ook met zijn kwaliteit en duurzaamheid. En met een materiaalmix, zoals RVS of aluminium, blijken dergelijke tuinmeubelen voor tuin, terras of balkon zeer duurzaam en robuust te zijn.

Het nadeel van houten tuinmeubelen is dat deze veel onderhoud vergen, ook al is deze bedekt met een beits. Het is daarom belangrijk om dergelijke tuinmeubelen op een droge plaats te bewaren als het koud en nat is, omdat je op deze manier eventueel kwaliteitsverlies in het materiaal tegengaat. Het is daarom aan te raden om hardhout te kiezen, dat bestand is tegen rot en vocht en bovendien ongevoelig is voor UV-straling.

Tuinmeubelen van poly ratan

Tuinmeubelen van dit materiaal zijn trendy en dit rieten buitenmeubel is gemaakt van hoogwaardig kunststof. Het grote voordeel van tuinmeubelen van polyrotan is dat ze bijzonder robuust en onderhoudsvriendelijk zijn en dankzij hun zeer goede materiaaleigenschappen bestand zijn tegen vocht en sterk zonlicht.

Het nadeel van dit tuinmeubel is dat het relatief zwaar is en ook wat duur, hoewel je het goed kunt kopen in een loungeset aanbieding. Bovendien houden dergelijke tuinmeubelen van polyrotan niet van vorst en dienen daarom in een koude winter goed beschermd bewaard te worden.

Tuinmeubelen van metaal

Aluminium als materiaal heeft als grote voordeel dat het een lichter materiaal is en tuinmeubelen van aluminium zijn uitermate geschikt voor frameconstructies voor tuinstoelen en tuintafels. Daarnaast zijn hoogwaardige buitenmeubelen een goed prijsalternatief voor andere materialen. Verder zijn dergelijke tuinmeubelen ongevoelig voor vorst, vocht en warmte. Door de geweldige eigenschap van dergelijke buitentuinmeubelen van aluminium ontstaat er een zogenaamde oxylaag op het oppervlak, waardoor dit materiaal weer- en weerbestendig is. Daarnaast zijn dergelijke tuinmeubelen makkelijk schoon te maken en makkelijk in gebruik, aangezien aluminium tuinmeubelen erg licht zijn.

Tuinmeubelen van Kunststof

Als je goedkoop en tegelijkertijd functioneel tuinmeubilair wilt kopen, kun je kiezen voor het materiaal kunststof. Bovendien zijn ze zeer licht en gemakkelijk te vervoeren. En in tegenstelling tot zijn rieten of houten concurrentie, kan dit tuinmeubel gemakkelijk worden opgevouwen of gestapeld, waardoor het overal gemakkelijk past. Daarnaast is het materiaal kunststof flexibel en daardoor zijn er veel verschillende modellen en kleurvarianten. In termen van onderhoud en duurzaamheid zijn plastic stoelen, tafels en banken ideaal voor de tuin. Zelfs als dit meubel een tijdje buiten staat, zal het door een simpele wasbeurt weer als nieuw glanzen. Nadeel is de uitstraling, want tuinmeubelen van kunststof zien er wat kunstmatig uit dan tuinmeubelen van hout of polyrattan. Daarnaast bestaat het risico in de winter als het meubel buiten staat dat het gemakkelijk breekt of het materiaal broos wordt.

Tuinmeubelen
Schuiven naar boven