Stofzuigers met of zonder snoer

Zuigen

Sta je op het punt een nieuwe stofzuiger te kopen? Dan heb je misschien overwogen of je een stofzuiger met of zonder snoer moet kopen. Ik heb hier de belangrijkste verschillen tussen de twee soorten modellen voor je op een rijtje gezet en de voor- en nadelen op een rij gezet.

Wanneer welke stofzuiger kopen?

Het is vaak lastig als je moet kiezen tussen een stofzuiger met of zonder snoer. Snoerloze stofzuigers zijn meestal niet echt krachtig, maar ze zijn ontworpen als handstofzuigers en zijn daarom erg flexibel. Eigenlijk kennen we alleen handstofzuigers met oplaadbare batterijen uit onze tests, maar Staubsauger.net meldt over handstofzuigers met kabels, die dan ook nog voldoende zuigkracht hebben.

Maak het appartement schoon met de draadloze stofzuiger Wij gebruiken thuis al meer dan zes jaar draadloze stofzuigers. We vinden de stofzuigers uit de Dyson V-serie erg leuk, maar de lichte en betaalbare modellen van Proscenic zijn ook erg goed. Style stofzuigers zijn zeer geschikt als aanvulling op een stofzuigerrobot. Zo verwijder je snel vervuiling van kleine oppervlakten. Kijk hier naar de beste Beste stofzuiger 5top.

De voordelen van de draadloze stofzuiger

Dus waarom een ​​draadloze stofzuiger kopen? De voordelen liggen voor de hand: u hoeft geen kabel aan te sluiten en u kunt zich door uw huis of zelfs in de auto verplaatsen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de lengte van de kabel. Deze flexibiliteit kan worden gebruikt bij het stofzuigen buitenshuis, bijvoorbeeld in de auto. Ook is het makkelijker om zonder kabel boven je hoofd met de stofzuiger boven je hoofd te werken en zo het plafond, gordijnen of kasten te kunnen stofzuigen.

Draadloze stofzuigers hebben ook andere voordelen. Het heeft de meeste gemeen met een cycloonstofzuiger, aangezien draadloze stofzuigers over het algemeen zonder zak werken. De reden hiervoor is dat de cycloontechnologie minder zuigkrachtverlies heeft. Een draadloze stofzuiger met een laag energieverbruik heeft een hoge zuigkracht. Dus de efficiëntie is uitstekend. Draadloze stofzuigers worden ook als bijzonder stil beschouwd. Moderne stofzuigers zijn echter ook erg stil.

Ontdek hier de voordelen van kruimelzuigers zonder zak. Ook vertellen we je in een ander artikel welke objecten je niet moet stofzuigen!

De nadelen

Je moet er echt voor zorgen dat de batterij lang genoeg meegaat. Anders is het niet leuk om met een draadloze stofzuiger te stofzuigen. Ook is het belangrijk dat de snoerloze stofzuiger verschillende en schakelbare zuigkracht biedt. Met het lage niveau reinig je de hele vloer en heeft de stofzuiger een langere looptijd – met het hoge niveau reinig je de randen dan bijvoorbeeld met het spleetmondstuk. Je kunt dus een langere kilometerstand behalen door de zuigkracht om te schakelen.

Als de stofzuiger moet worden opgeladen, kan deze niet worden gebruikt. Zorg ervoor dat de stofzuiger met een korte oplaadbeurt weer een paar minuten klaar is voor gebruik. De draadloze stofzuigers van Dyson, Proscenic, AEG en Rowenta bieden dit. In dit artikel hebben we ook de vraag verduidelijkt of een draadloze stofzuiger of jerrycan beter is.

Liever een cycloonstofzuiger of een stofzuiger met zak?

Stofzuigers met snoer worden geleverd met en zonder zak. Zonder tas werken ze met cycloontechnologie zoals bijna alle draadloze stofzuigers. In een directe vergelijking hebben de snoerstofzuigers vaak een hogere zuigkracht. Snoerloze stofzuigers compenseren dit vaak met elektrisch aangedreven borstels, die een hogere zuigkracht mogelijk maken.

Over het algemeen geef ik de voorkeur aan de cycloontechnologie omdat de zuigkracht hier hoger is en je geen tas nodig hebt In een ander artikel gaan we in op de vraag of een kruimelzuiger voldoende is om mijten te verwijderen!

De voordelen

Met een snoer kun je eindeloos stofzuigen – dat hebben maar weinig mensen nodig. Daarnaast heb je een constante stroomvoorziening en dus een doorgaans hogere maar vooral blijvende zuigkracht. Handstofzuigers met hoogwaardige batterijen kunnen echter ook overtuigen met een hoge zuigkracht.

Ervaar hier een vacuümrobot die gezien kan worden als vervanging voor een vloerstofzuiger!

Nadelen van stofzuigers met snoer

De kabel stelt een bepaalde limiet vanwege zijn lengte. De actieradius is dus beperkt en bij grote vloeroppervlakken moet je vaak tussendoor van stopcontact wisselen.

Je kunt alleen stofzuigen waar een stopcontact is. Voor het schoonmaken van de auto is dit soms een probleem. Let op: De cilinderstofzuiger zelf moet ook regelmatig worden schoongemaakt. Lees hier alles wat je moet weten over hoe je een stofzuiger goed schoonmaakt. Zelfs een mini-handstofzuiger moet minstens twee keer per jaar intensief worden gereinigd.

Stofzuigers met of zonder snoer
Schuiven naar boven