Hoe vind je de juiste trouwring?

Huwelijk

Idealiter is een trouwring een investering voor het leven, dus het sieraad moet niet lichtvaardig worden gekozen. Maar hoe vind je de ideale ringenset die beide echtgenoten leuk vinden, overigens kunnen de mensen van 123gold je daarbij helpen, en welke modellen eigenlijk populair zijn?

Er is al lang geen norm over hoe een trouwring eruit moet zien en het is niet langer een must voor beide partners om hetzelfde trouwringmodel te dragen. Veel stellen kiezen echter nog steeds voor sieraden die elkaar aanvullen en zo hun band symboliseren. Vaak wordt gekozen voor ringen van hetzelfde metaal, die dan weer verschillen in de rest van het ontwerp. Voor bruiden kan het meestal iets meer zijn, terwijl herenringen vaak eenvoudiger zijn, maar des te breder.

Trouwringen – welke metalen zijn populair?

De klassieke gouden ring is en blijft de koploper. Maar ook kostbaar platina is populair – de wat modernere en nog tijdlozere variant. Stellen die iets opvallends willen, kunnen kiezen voor de trendkleur roodgoud of twee verschillende kleuren metalen in de ring laten verwerken.

Als je twijfelt, kun je het beste je ring kiezen in hetzelfde metaal als dat je hem gewoonlijk draagt. Ben je meer van het zilvertype, kies dan ook voor platina of zilver voor je trouwring. Ben je meer van het goudtype, dan is goud de juiste keuze – zo kan het nieuwe all-time sieraad perfect geïntegreerd worden in de rest van de collectie.

De klassieke ring

Destijds nog bedoeld als glinsterende toevoeging aan de simpele trouwring van de bruid, maar nu kan hij ook alleen gedragen worden: de slip-on ring. Klassiek wordt het geleverd met een bijzonder smalle ringband die rondom is bezet met diamanten. De variant waarin de ring bestaat uit talloze metalen ballen die op een rij staan, is iets moderner en discreter.

Minimalistisch, eenvoudig, tijdloos

Discrete, bijzonder smalle ringen van hetzelfde metaal zijn bijzonder populair – zowel voor haar als voor hem. De ring voor de bruid is echter meestal smaller dan de versie voor de man. De voordelen van minimalisme ringen: Het design is tijdloos en is gegarandeerd ook over enkele decennia nog chic. Door de kleine ringbreedte van twee tot vier millimeter is er ook minder materiaal nodig, waardoor de ringen vaak goedkoper zijn.

Trouwring met gekleurde steen

Veel bruiden kiezen voor een ring bezet met meerdere kleine gekleurde steentjes. De klassieke verlovingsvariant met een grote, gezette steen is ook erg populair geworden als trouwring. Het grote voordeel van deze ringvariant: Vrouwen hebben bij het kiezen van de steen de mogelijkheid om een ​​steen met betekenis te kiezen – bijvoorbeeld hun eigen geboortesteen.

Trend naar meer individualiteit

Over het algemeen verschuift de trend van een standaard trouwring naar op maat gemaakte producten met persoonlijke gravures en individuele ontwerpen. Durf dus de ring te nemen die je echt leuk vindt en ga niet voor een alledaags model omwille van de eenvoud. Bedenk: Dit sieraad mag je de rest van je leven aan je vinger dragen!

Hoe vind je de juiste trouwring?
Schuiven naar boven