Altijd een blikvanger: de spiegel in de badkamer

Badkamer spiegel

Voor velen van ons is in de spiegel kijken gewoon een onderdeel van het starten van de dag. Wat echter anders is, is hoeveel tijd we ’s ochtends in de badkamer aan hem besteden. Het assortiment strekt zich uit van een kort momentje tijdens het tandenpoetsen tot een uitgebreide verzorging van je gezicht. Het is dus niet meer dan logisch dat er in de loop der jaren talloze varianten van de spiegel zijn ontwikkeld – en nog steeds in ontwikkeling zijn. Nieuwe technische innovaties en groeiende behoeften zorgen voor een grote diversiteit in de wereld van spiegels. Opdat u het best mogelijke model voor u kunt vinden, stellen wij u graag de verschillende spiegelvarianten voor.

De spiegel in de badkamer

De badkamerspiegel bevindt zich traditioneel boven de wastafel. Hier kan het ideaal worden gebruikt voor dagelijkse verzorgingsroutines zoals het stylen van het haar of voor het scheren. Hoe vast de positie van de spiegel in de badkamer ook is, de kenmerken en extra’s van de spiegel zijn net zo verschillend. Spiegel, spiegel aan de wand – in verschillende soorten en maten In sommige badkamers is de spiegel de blikvanger in de badkamer, in andere wordt hij onopvallend in het badkamerdesign geïntegreerd. Het effect dat de wandspiegel in de badkamer bereikt, is onder meer afhankelijk van de grootte en vorm. De meest voorkomende spiegelvormen in de badkamer zijn vierkant, ovaal en rond. Andere spiegelvormen komen we zelden tegen in badkamers. De grootte varieert soms. Waar sommigen kiezen voor brede modellen, kiezen anderen voor de smalle maar langere versie. De diameter is altijd anders. Sommigen vinden 60 cm perfect geschikt, anderen geven de voorkeur aan 100 cm breedte.

Bekend & populair: De spiegelkast in de badkamer

Het meest bekende spiegelmodel in de badkamer is de spiegelkast. Naast het spiegeloppervlak bevat het meestal verlichting, opbergruimte en een geïntegreerd stopcontact en overtuigt het als een compleet pakket in verschillende varianten. Zo zijn er enkeldeurs, tweedeurs of driedeurs spiegelkasten, die vaak ook aan de binnenkant gespiegeld zijn. Dit heeft als voordeel dat wanneer u een spiegelkastdeur opent, u de zijkanten van uw gezicht kunt zien. Ook de verlichting kan heel verschillend zijn. Van opzij, van bovenaf, rondom of de verlichting van het interieur: dit zijn slechts enkele van de manieren waarop licht het gebruik van de spiegel effectief verbetert. Allround verlichting zorgt er bijvoorbeeld voor dat het gezicht van alle kanten perfect wordt verlicht.

Oog voor detail: de make-upspiegel

Cosmetische spiegels stellen ons in staat om afzonderlijke delen van de huid van dichtbij te bekijken. De vergroting varieert van 1x tot 8x – afhankelijk van de individuele vereisten. Ook hier is er keuze tussen verlichte en onverlichte spiegels. Het bijzondere aan make-upspiegels is dat ze als vrijstaand model zowel aan de muur als op tafels kunnen worden geplaatst. Dit wordt gemakkelijk gemaakt door de verschillende bedrijfsmodi door oplaadbare batterij of batterijvoeding, waarbij de netaansluiting de meest voorkomende bedrijfsmodus is. Verschillende designs en vormen zorgen ervoor dat de make-upspiegel optimaal in de sfeer van de badkamer wordt geïntegreerd. Nu je een beetje inzicht hebt gekregen – welk spiegelmodel past het beste bij jouw badkamer?

Altijd een blikvanger: de spiegel in de badkamer
Schuiven naar boven